• mozak@mozak.hr
  • 2. prosinca 2022.
  • Zagreb, Hrvatska
Nekategorizirano
Predavači

Predavači

Poštovani kolege, dragi prijatelji. Pojmovi poput umjetne inteligencije, strojnog učenja i robotike sve se češće susreću u medicinskim temama, a među njima prednjače teme iz područja zdravlja mozga i liječenja bolesti živčanog sustava. Sintagme poput „nove tehnologije“, „pametna rješenja“ ili „inteligentni sustavi“ više se ne vežu uz glagole u futuru već su dio svakodnevnog kliničkog rada liječnika. 

Iznimna mi je čast pozvati vas na simpozij na kojem ćemo prikazati rješenje (engl. solutions) iz područja neurologije, neurokirurgije, psihijatrije, neuroradiologije i fizikalne medicine. Rješenja su to koja se gotovo rutinski koriste u kliničkoj praksi, koja Hrvatsku medicinu stavljaju uz bok najsuvremenijim pristupima liječenja u svijetu. Na simpoziju ćemo sadržajno obraditi područja u kojima su upravo suvremene tehnologije učinile značajni iskorak bilo u dijagnostičkom smislu gdje zajedničkim snagama liječnika i pacijenata dobivamo puno više informacija o bolesti i stanju pojedinca, do terapijskih mogućnosti koja su u pojedinim stanjima dovela do iznimno ohrabrujućih rezultata.

Tehnološki napredak poboljšava naše intelektualne i fizičke sposobnosti te povećava našu ukupnu produktivnost. Pametna rješenja u medicini su još uvijek pametna onoliko koliko ih znamo koristiti. Napredak u umjetnoj inteligenciji pomaže cjelokupnom čovječanstvu da podigne vlastiti potencijal u kreativnost i funkciju. Ono donosi promjenu paradigme brige o ponašanju, mentalnom zdravlju i liječenju bolesti živčanog sustava. 

Liječnik 21. stoljeća uz svo znanje fiziologije, patofiziologije, farmakologije sve više mora znati, ili makar poznavati, i najnovije nefarmakološke načine liječenja, praćenja i dijagnosticiranja bolesti živčanog sustava.  

Veselimo se zajedničkom susretu i simpoziju u Zagrebu!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.